افکار مثبت چیست؟
مثبت اندیشی یا نگرش خوش بینانه؛ تمرین تمرکز بر خوب در هر موقعیتی است و می تواند تاثیر زیادی بر سلامت جسمی و روحی شما داشته باشد. این بدان معنا نیست که واقعیت یا مشکلات را نادیده می گیرید؛ بلکه به این معنی است که شما با این انتظار که همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت؛ به خوبی ها و بدی های زندگی نزدیک می شوید!
فواید مثبت اندیشی
مطالعات بسیاری به نقش خوش بینی و مثبت اندیشی در سلامت روان و جسم دست یافتهاند. برخی از مزایای فیزیکی و ذهنی مثبت اندیشی شامل موارد زیر میباشد:
- احتمال حمله قلبی کمتر
- فشار خون پایین
- مدیریت بهتر استرس
- تحمل درد بهتر
- خلاقیت بیشتر
- مهارت بیشتر در حل مسئله
- تفکر شفاف تر
- خلق و خوی بهتر
- افسردگی کمتر و…
آثار افکار منفی در زندگی چیست؟
افکار منفی بخشی از ناخوادآگاه ما است که از بدو تولد همراه خود داریم. در نوزادی به ما می گفت چه زمانی برای جلب توجه گریه کنیم و اکنون به ما می گوید که چه زمانی از رانندگانی که راهنما نمیزنند؛ عصبانی شویم!
معمولا افکار منفی واقعیت را منعکس نمی کنند و کارشان این است که ذهنمان را با باورها و تفکرات تحریف شده تصاحب کنند و احساس بدی به ما بدهند و واضح است که هر چه احساس بدتری داشته باشیم؛ کمتر احتمال دارد اقدام مثبتی انجام دهیم.
آنها می توانند درک ما را از تجربیات منحرف کنند و حتی باعث آسیب جسمی و روحی، تقویت اختلالات خلقی و اضطراب شوند.
13 تکنیک جایگزینی افکار مثبت به جای افکار منفی
وقتی شروع به داشتن افکار منفی می کنید؛ متوقف کردن آنها سخت است و تنها راه برای رها شدن از این مسیر دردناک این است که تمرکز خود را به افکار مثبت تغییر دهید؛ اما این کار آسانی نیست! افکار منفی شما یک شبه از بین نمی روند؛ اما با تمرین می توانید خود را طوری آموزش دهید که دیدگاه مثبت تری داشته باشید
در ادامه 13 روش برای از بین بردن افکار منفی به شما معرفی میکنیم که می توانید آنها را امتحان کنید:
- مدیتیشن یا یوگا انجام دهید
یکی از اولین کارهایی که میتواند کمک کننده باشد؛ انجام دادن مدتیشن و یوگا است. زیرا در این تمرینات تمرکز شما از افکار منفی دور شده و به تنفس جلب میشود. یوگا بسیار آرامش بخش است و به آرامش ذهن کمک میکند.
- لبخند بزنید
حتی وقتی خودتان را مجبور به لبخند زدن کنید؛ میتوانید تأثیر آن را در تغییر خلق و خو و کاهش استرس خود مشاهده کنید. همچنین احساس سبکی بیشتری خواهید داشت زیرا برای لبخند زدن به عضلات کمتری نیاز است تا اخم کردن!
منبع: https://alirezaniknam.com/positive-thoughts/